Snel schakelen,
snel leveren
met hoge kwaliteit
Neem contact op

Reparatie en onderhoud

VBS b.v. biedt ondersteuning bij onderhoud en reparatie van spoormaterieel.  Wij zijn gespecialiseerd in het verlenen van onderhoud en reparatie in het veld, aan het spoor of in onze eigen werkplaats. Voor ons hebben elektrische, hydraulische en pneumatische systemen geen geheimen! 

Ook reparatie aan motoren en constructie werk zit in ons bloed. Bij VBS b.v. zijn wij in staat om een juiste diagnose te stellen en de perfecte oplossing te realiseren. Revisie en reparatie van hydraulische componenten en systemen is bij ons ook mogelijk.

Wat speelt er nu bij VBS b.v.?

Van het Atlas T620 snelwisselsysteem naar CW30

april 2018

Vorige week de laatste uit een serie van 11 krollen van VolkerRail omgebouwd van het Atlas T620 snelwisselsysteem naar CW30. Tevens hebben wij ook de bijbehorende hulpstukken met vaste bakoren omgebouwd. Deze snelwissels zijn uitgerust met een aanpassing om de knijper bevestiging van het T620 systeem te kunnen blijven gebruiken. Deze aanpassing is bedacht en ontworpen door ons (VBS bv) en uitgevoerd door Beco. Het grote voordeel hiervan is dat lang niet alle hulpstukken omgebouwd hoeven te worden.

Nieuwe Raillas aanhanger afgeleverd!

februari 2018

Een nieuwe Raillas aanhanger afgeleverd aan de firma Almar Railinfra bv uit Enspijk. Dit is de derde aanhanger binnen bijna 2 jaar die zij gaan inzetten om laswerkzaamheden uit te voeren in de railinfra. Ook deze aanhanger is uitgerust met een 25Kva aggregaat.

Presentatie van de nieuwe 3500Plus railuitvoering van Railmotive

maart 2017

De 11e editie van RailTech Europe vond plaats op 28 t/m 30 maart in de Jaarbeurs Utrecht. Zowel de Nederlandse als de internationale spoorsector kwamen bijeen tijdens deze driedaagse vakbeurs met maar liefst 150 exposanten.

Tijdens deze beurs presenteerde Railmotive de nieuwe 3500Plus Railuitvoering. Een bijzondere bakwagen die zowel op het spoor als op de weg kan rijden. De beursstand was al even bijzonder, deze bestond namelijk uit één van de nieuwe voertuigen die op een stuk rails tentoongesteld stond. 

VBS b.v. en BE-Combi uit Vuren bundelen hun krachten!

januari 2017

BE-Combi uit Vuren is in Nederland marktleider voor gesloten kortkoppelsystemen die te rijden zijn met rijbewijs B+E. VBS Railequipment uit Asperen is al jaren specialist in bouw en onderhoud en verhuur van spoorbouwmachines. Door hun krachten te bundelen kregen ze samen van VolkerRail de uitdaging om een kortkoppelsysteem 3500PLUS te voorzien van een spooronderstel om het onderhoud aan het spoor mogelijk te maken. Hieruit ontstond de firma RailMotive. Reden voor VolkerRail om voor deze combinatie te kiezen was het hoge laadvermogen in combinatie met het eenvoudige rijbewijs B+E.